Duurzaam verpakken

Een introductie van het concept duurzaam verpakken met statiegeldkratten
 


Duurzaamheid binnen Dozon
Als familiebedrijf streven we naar langdurige samenwerkingen met onze medewerkers, klanten en leveranciers. Ook op het gebied van onze digitale oplossingen en logistieke concepten hechten we waarde aan het duurzaamheidsaspect. Zo werken we aan duurzame logistiek, waarin het onder meer gaat om een efficiënte distributie en het reduceren van afvalstromen. Het thema wordt voor de gehele professionele bouwbranche belangrijker, zo ook voor jou. Dat maakt dat we bij Dozon voortdurend bezig zijn met innoveren om onze concepten nog meer te verduurzamen. Binnen het logistieke proces gaat het onder meer om de verpakkingswijze van leveringen.


Milieuvriendelijk verpakken
Tot voor kort werden de bestellingen standaard verpakt in een kartonnen Dozon omdoos met bio-based opvulmateriaal. Het concept duurzaam verpakken brengt daar verandering in. Dit maakt het mogelijk om zendingen op een groene manier te verpakken door middel van leenemballage. Het verpakken in Dozon statiegeldkratten zorgt voor een milieubewuste samenwerking, waardoor zowel de CO2-uitstoot als de afvalstroom gereduceerd kan worden. Door te kiezen voor dit concept, kies je voor duurzaam!


Kies het type leenemballage
Door te kiezen voor duurzaam verpakken worden zendingen aangeleverd in de herbruikbare Dozon statiegeldkratten. Afhankelijk van de afmeting en hoeveelheid artikelen wordt de keuze gemaakt voor het type krat:

 

Eurobox klein Eurobox groot Pally
400x300x220mm 600x400x220mm 800x600x196mm

 

De leveringen in de statiegeldkratten worden in ons systeem geregistreerd. De leenemballage is stapelbaar en te herkennen aan het oranje Dozon statiegeld embleem. Daarnaast zijn de statiegeldkratten voorzien van een etikethouder en een Dozon barcode.

 

Dit zegt WAM & Van Duren over het concept duurzaam verpakken: 
‘‘Het verpakken in statiegeldkratten is een uitkomst voor ons. Voorheen werd alles geleverd in dozen met opvulmateriaal, waardoor we veel afval hadden. Door te kiezen voor het duurzaam verpakken denken we aan het milieu, maar slagen we er ook in om de leveringen intern goed te verwerken. We hebben een stelling aangeschaft waarin we de kratten opbergen. Door de etikethouder op de kratten kunnen we dit ook naar wens rangschikken. Kortom, wij zijn heel tevreden met deze duurzame keuze!’’ 
Jan Oonk namens WAM & Van Duren


Wil je meer weten over het concept duurzaam verpakken?
Informeer eens naar de mogelijkheden via jouw eigen Dozon contactpersoon.